14 Aralık 2009 Pazartesi

Rabbim emir ver Emirim gelsin :)


İstanbuldayım. Ve Moskovaya gitmeyeli aylar oldu. Uzun vakit ve sabır isteyen bir bekleyiş içerisindeyim ama az kaldı çok şükür.
İstanbulda havalar soğudu. Bu fotografı da eşim askerdeyken ziyaret dönüşünde Afyonda çekmiştim. Ruh halimi o kadar iyi yansıtıyordu ki bulutların arkasına saklanmış özlemle beklediğim güneş...
Ve inşallah güneşim geliyor 2010'la beraber.
Tüm özlemleriniz ve beklentileriniz nihayete ersin dileğim.
Nice senelere...

13 Mayıs 2009 Çarşamba

cook sevimli!


Gecen gun Megada oturuyorken yanima bu sevimli kiz geldi, benim anlayip anlamadigimi bile umursamadan Rusca biseyler anlatti anlatti... Resmini cekmek isteyince de poz vermek icin saclarini dahi duzeltti :)

27 Nisan 2009 Pazartesi

Krokus city
















Krokus city, Moskovanin en luks alisveris merkezi. Iceri girdigimde kendimi adeta serada hissettim. Cicek ve yesillik o kadar rahatlaticiydiki cay nescafe vs. icip saatlerimi orada gecirebilirdim.

Goruntuler alisveris merkezinin icerisinden. Keman ve piyano esliginde, unlu markalarin magazalarindan alisveris yaparken belli araliklarda havuzda yuzen kizlar merkezin misafirlerine mini bir gosteri yapiyorlar.

Ayni zamanda merkezin icinde yuzyillarin cizgilerini tasiyan antika arabalarda gosterime sunulmus. Her birini ayri ayri cekmek isterdim ama oradaki gorevlinin bakislari altinda biraz guc olurdu.




25 Nisan 2009 Cumartesi

Bebeksiz dugun arabasi !!


"Bu goruntu de nedir?" diye merak edenleriniz vardir, aciklayayim; " jeep-limuzin" Ruslarin dugun arabasi.Buraya geldigimden beri ne zaman disari ciksam mutlaka degisik araba markalarinda limuzinler goruyorum. Bir tanesi cok hosuma gitmisti, uzeri pembe cicekli bir hammer jeepti. Rastlar ve fotografini cekmeyi basarirsam onu da paylasirim.
Hatirlar misiniz bilmem ama eskiden dugun arabalarinin on tarafinda oyuncak bebek olurdu. Ben cocukluk aklimla onun hep cocuklar icin oraya konduruldugunu dusunur acikcasi baska anlam da yukleyemezdim. Ama sempatik gelirdi ne de olsa cocuktum (!)
Bu arada, dugun arabasi fakir ya da zengin olsun farketmez dugun arabasi mutlaka limuzin oluyor.Buradaki gelenek bu sekilde. Baristan aldigim bilgiye gore saati 500 dolarmis yorum sizin:)

19 Nisan 2009 Pazar

zdrastviyti!


Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul
Görmedim gezmediğim sevmediğim hiç bir yer
Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer
Nice revnaklı şehirler görünür dünyada
Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan
Yaşamışdır derim en hoş ve uzun rüyada
Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan
Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul...
Evet uzun bir istanbul arasindan sonra tekrar Moskovadayim. En ozledigim goruntu de bu. Deniz... Istanbulda bahar havasi iyiden iyiye yayilmis durumda. O kadar pozitif, canli canli bir ay gecirdim ki Moskovanin buz gibi havasi beni kendime getirdi adeta.
Hosgeldim (!) :)

29 Mart 2009 Pazar

Yapma cocuuum, kosma cocuum, elini ver cocuum!


Tanistirayim Irfan Kemal ve Neslihan.( Nam-i diger komando Nesli:)

(Oncelikle Allah yardim etsin sana Derya.) Dun mega 3 teydik. Butun gunumuz yapma cocuum etme cocuum demekle gecti. Simdiki cocuklar nedense donmekten buyuk zevk aliyorlar ne oluyor done done anlayamiyorum biraksak butun gun donerler.
Simdi cocuklugum aklima geldi de bizim en buyuk heyecanimiz tepelerde dolasip, gizli, kiyida kosede olan seyleri kesfetmekti. Anaanneme gitmekten bu yuzden cok buyuk heyecan duyardik bilirdik ki gittigimiz gibi biz yine evin damina cikacagiz, bahcedeki Dut agacinin tepesinde etrafi gozleyecegiz ya da evin asagisindaki dedemin calisma odasini karistiracagiz.
Evin damina neden cikardik tam bir mantikli aciklama getiremeyecegim ama piknik yapmak Eyupu damdan seyretmek hosumuza giderdi sanirim. Ah dedecigim ne cok kizardi bize cunku bizim dama cikmamiz demek; bizden sonra dedemin dama cikip bizim yerlerinden oynattigimiz tuglalari tekrar gozden gecirmek zorunda kalmasi demekti. Evin asagisindaki dedemin makinalarla dolu calisma odasi vardi bir de tabiki. Ev mustakil ve arka tarafi tamamen agaclik bolge oldugundan asagiya inmek bizi hem urkutur hem de heyecanlandirirdi.
Dut agaci... Ahh o dut agaci bizim az mi kahrimizi cekti. Yeri geldi salincak kurmamiz icin bir govde oldu.Yeri geldi Kurban Bayraminda alinan inegin ipine dolanmis saglam kazik oldu. Ve yeri geldi annemize sinirlendigimizde eve donus zamani yaklastiginda tepesine cikip " Ben ananemde kalicam inmiyorum " diye inat ettigimiz anlarimizda kurtaricimiz oldu. Simdi agacin yerinde betonarme bir bahce var. Her gittigimde gozlerim aramiyor degil.
Ne gunlerdi. Ve cok guzel gunlerdi. Kendimi sansli hissetmemi saglayan gunlerdi. Eminim benimle birlikte ablamlar da bir ic gecirmistir.

26 Mart 2009 Perşembe

Cok guzelsin sennn!


Benim icin ozeldir bu fotograf. Yillar once elime gecen yabanci bir derginin son sayfasinda reklam afisinde kullanilan bu bebegi gorur gormez "masallah ne guzel bebek!" dedigim gibi; fotograf makinami elime almam bir olmustu. Kusursuz ama degil mi?

25 Mart 2009 Çarşamba

metro




Ilk metroya binisim saskinlikla ucunu hic goremedigim asansorlu merdivenlerden inerken basladi. klostrofobisi olan insanlar icin kesinlikle yapilabilecek bir yolculuk degil. Cunku biz buradan asagi indikten sonra bir bu kadar daha inip oyle metroya ulasabildik. Velhasil burada metro yerin altinda iki kat seklinde. Cok garip ve Bir o kadar da urkutucu gelmisti bana.

24 Mart 2009 Salı

Bu da benim sevdem

Minnosum o benim yirim yirim. Sanirim 3 yaslarindaydi bu resmi cektigimde.

Kubra bebek :)






Cok guzel kareler yakalamistim paylasayim istedim. Allah bahtini guzel etsin.

Kasnakda nakis


Video Ekle Zulal abla bir yerden tanidik geldi mi? :)
Songul halamin bir zamanlar bize ogrettigi modelini cikardigi nakis. Ama bir sene de anca bu kadar ilerledi:)
Ancak cook sikilirsam elime aliyorum ama bitecek bitecek benim umudum var.

Pilates topum :)


Her sabah Turkiye saatiyle 10:15 de Deryala ikimiza gore de 11:15 de Ebru Salliyla pilates saatimiz var.Evde oturan bayanlara duyurulur. Super etkisi oldu bize yapmadigimiz gunlerde eksikligini bile hissetmeye basladik.
Anneeee duydun muuu?

Unlulerin yattigi toplu mezarlik








En ustteki Lev Nikolayeviç Tolstoyun mezarligi.
Bildiginiz gibi Tolstoy hummali bir yasamin sonunda Istanbula musluman olmak niyetindeyken tren istasyonunda olu bulunmustu. "H.z. Muhammed" (A.S.M) isimli bir kitap yazmisti ama Rus devleti o siralar cok aykiri(!) gordugu icin gizlemis yayinlanmasina izin vermemisti.
Acikcasi ; "Hz Muhammed" diye bir kitap yazmis, ve;
" ...Benim icin Muhammedilik, Haca tapmaktan (Hristiyanliktan) mukayese edilemeyecek kadar yuksekte
duruyor. Eger insan, secme hakkina sahip olsaydi, akli basinda olan her Provoslav ve her akli basinda insan, suphe ve tereddut etmeden Muhammediligi ; tek Allahi ve Onun Peygamberini kabul ederdi..." diyen bir insanin her ne kadar kelime-i sehadet getiremeden Hakk-i rahmetine kavusmussa da musluman olarak oldugunu dusunuyorum. Tabiki bu sahsi dusuncem. (Allah rahmet eylesin)
Sol taraftaki foto Nazim Hikmetin mezarligi. Diger goruntu mezarliktan bir kare. Neden nicindir tam bilemiyoruz ama benim tahminimce orada yatan kendilerince ozel saydiklari insanlari toplu sekilde anmak adina boyle bir kose yapmislar. Herkesin resimleriyle birlikte ozgecmisleri de yer aliyor.Yanliz o heykel neyin nesidir tam bilgi edinemedik.




23 Mart 2009 Pazartesi

Eve donusun en guzel fotografi


Tabi eve donus kimilerine gore kendi memleketi gibi yorumlanabilir ama bizim icin her iki yaka da eve donus. Boyle de enteresan bir hayat!.. En guzel yaniysa boyle tepeden bulutlarin uzerinde gunesin dogusuna bakmak.

Nesliha"nin ciglik cigliga izledigi sirkten


moskovanin yollari tastan


Moskovayi Moskova yapan kizil meydandan katedralin goruntusu.

Uzaktan bakinca insan kendini disneylandda hissediyor.

Bismillahi tevekkeltu Allah

Oncelikle bu adimi atmam icin bana destegini esirgemeyen zulal ablama binlerce tesekkurler( butun cinlikler onun aklina gelir niyeyse)

Bugun 23 mart Derya ile Asandaydik butun gun.Derya"la disari cikalim soylevi bizim icin Asana gidelim demekten farksiz cunku yuruyerek gidebilecegimiz hem buyuk hem marketi olan tek yer Asan.

Dun de hayvan pazarindaydik Barisla. O kadar minik cesit cesit kediler vardi ki ben kendimi dayanamayip kedileri minciklarken buldum. Iran kedisi almak icin Barisi ikna etmistim ki alerjim ele verdi suan hem burnumu cekiyor hem de durmadan hapsiriyorum. Vatana millete gecmis olsun.

Blogumu okuyan ailemden her bir bireyi opuyorum herkese selamlar.
Bay baay loncilis bay bay heppinis :)