27 Nisan 2009 Pazartesi

Krokus city
















Krokus city, Moskovanin en luks alisveris merkezi. Iceri girdigimde kendimi adeta serada hissettim. Cicek ve yesillik o kadar rahatlaticiydiki cay nescafe vs. icip saatlerimi orada gecirebilirdim.

Goruntuler alisveris merkezinin icerisinden. Keman ve piyano esliginde, unlu markalarin magazalarindan alisveris yaparken belli araliklarda havuzda yuzen kizlar merkezin misafirlerine mini bir gosteri yapiyorlar.

Ayni zamanda merkezin icinde yuzyillarin cizgilerini tasiyan antika arabalarda gosterime sunulmus. Her birini ayri ayri cekmek isterdim ama oradaki gorevlinin bakislari altinda biraz guc olurdu.




25 Nisan 2009 Cumartesi

Bebeksiz dugun arabasi !!


"Bu goruntu de nedir?" diye merak edenleriniz vardir, aciklayayim; " jeep-limuzin" Ruslarin dugun arabasi.Buraya geldigimden beri ne zaman disari ciksam mutlaka degisik araba markalarinda limuzinler goruyorum. Bir tanesi cok hosuma gitmisti, uzeri pembe cicekli bir hammer jeepti. Rastlar ve fotografini cekmeyi basarirsam onu da paylasirim.
Hatirlar misiniz bilmem ama eskiden dugun arabalarinin on tarafinda oyuncak bebek olurdu. Ben cocukluk aklimla onun hep cocuklar icin oraya konduruldugunu dusunur acikcasi baska anlam da yukleyemezdim. Ama sempatik gelirdi ne de olsa cocuktum (!)
Bu arada, dugun arabasi fakir ya da zengin olsun farketmez dugun arabasi mutlaka limuzin oluyor.Buradaki gelenek bu sekilde. Baristan aldigim bilgiye gore saati 500 dolarmis yorum sizin:)

19 Nisan 2009 Pazar

zdrastviyti!


Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul
Görmedim gezmediğim sevmediğim hiç bir yer
Ömrüm oldukça gönül tahtıma keyfince kurul
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer
Nice revnaklı şehirler görünür dünyada
Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan
Yaşamışdır derim en hoş ve uzun rüyada
Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan
Sana dün bir tepeden baktım aziz Istanbul...
Evet uzun bir istanbul arasindan sonra tekrar Moskovadayim. En ozledigim goruntu de bu. Deniz... Istanbulda bahar havasi iyiden iyiye yayilmis durumda. O kadar pozitif, canli canli bir ay gecirdim ki Moskovanin buz gibi havasi beni kendime getirdi adeta.
Hosgeldim (!) :)